Končne obdelave nerjavne pločevine
Končne obdelave nerjavne pločevine iz železarn

 

 

UNI-EN
10088-2(*)

AISI (**) DIN  

PLOČEVINA, DROBNA PLOČEVINA IN TRAKOVI

TOPLO VALJANA

1U
-
 
Toplo valjana, termično neobdelana, nerazmagnetena
1C
-
 
Toplo valjana, termično obdelana, nerazmagnetena
1E
-
 
Toplo valjana, termično obdelana mehansko nerazmagnetena
1D
1
II a
Toplo valjana, termično obdelana, dekapirana
HLADNO VALJANA
2M
-
 
Pojačano s toplim valjanjem
2C
-
 
Hladno valjana, termično obdelana nerazmagnetena
2E
-
 
Hladno valjana, termično obdelana mehansko nerazmagnetena
2D
2D
III b
Hladno valjana, termično obdelana dekapirana
2B
2B
III c
Hladno valjana termično obdelana, dekapirana,podrejenanadaljnemu valjanju površine (skin-pass)
2R
BA (bright annealed finish)
III d
Hladno valjana, termično obdelana v interni atmosferi
2Q
-
 
Hladno valjana, kaljena in žarjena brez škaje

POSEBNE OBDELAVE (1)

1G o 2G
-
 
Enakomerno obrušena (2)
1J o 2G
3
IV
Ščetkano oziroma brušeno enakomerno (2)
1K o 2K
4
 
Enakomerno brušeno (2)(3)
1P o 2P
8
V
Enakomereno svetleče brušena z močnim odsevom (2)
2F
-
 
Hladno valjana, termično obdelana, prpravljena na nadaljnje valjanje na hrapavih valjih
 
-
 
Valjanje z valji z reliefno pločevino
1M (4) o 2M
-
 
Obdelan samo z ene strani
2W
-
 
Ojačan s profilnimi valji (5)
2L
-
 
Obarvano
1S o 2S
-
 
S površinsko zaščito (prevleko)

(*) Niso vse obdelane po UNI-EN standardu 10088, dobavljive v vseh kvalitetah nerjavne pločevine
(**) AISI standard ne predvideva obdelave, katera pribljižno odgovarja 1c in predvideva obdelave 6 in 7, katere nimajo ekvivalenta v UNI standardu.
(1) Št. 1 označuje toplo valjano pločevino, št. 2 označuje hladno valjano pločevino.
(2) Po želji se lahko izbira granulacijo oziroma hrapavost površine pločevine.
(3) Hrapavost Ra 0,5 um, merjena prečno na smer brazde-zareze.
(4) Tipične obdelave proti zdrsu za tla, pridobljene s toplim valjanjem.
(5) Po želji različne vrste površinske konfiguracije.

 
Nazaj
 
 
 




Sporočilo
  • Naša spletna stran uporablja piškotke. Vam omogočajo boljše delovanje strani, nam pa stalno izboljšavo vsebin.
    Ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani?